30.8.13

Reforma integral d’un local, RV12 arquitectes

Fuente y fotografía: Antoni Fernández Planas



Estat Inicial
Abans de començar l’obra, el local tenia l’ús de cafeteria. No tenia una gran afluència de públic. Es composava d’un espai desaprofitat a la zona d’accés, amb una gran barra de fusta i un magatzem tancat, sense cuina. L’aspecte general del local era d’un local tancat en sí mateix, degut en part als grans vinils de les finestres exteriors, i una terrassa deixada amb mobiliari antic.

Proposta
La proposta de dinamització del local es basa en dues idees fonamentals: la transparència i l’aprofitament de cada espai del local. Així doncs, es crea una cuina totalment oberta que ofereix un diàleg intens entre públic cuiner, que deixa a la vista del client l’espectacle de cadascuna de les passes d’elaboració dels plats, i també amplia visualmente el local.

Per tal de dotar el local de transparència i obrir-lo en tots els sentits per fer sentit al client en un espai ampli, s’eliminen els vinils a les finestres laterals i s’enderroca part de la façana existent per tal de col•locar una gran vidriera amb una porta corredissa de vidre a l’accés.
Seguint amb el concepte d’amplitud, donades les reduïdes dimensions del local, ens trobàvem amb dos problemes importants: la falta d’espai d’enmagatzematge i la falta de sensació d’amplitud. 

Per tal de solucionar la falta d’espai d’emmagatzematge, es converteix el sota barra en un gran moble corregut tancat que d’una banda proporciona emmagatzematge per al treballador i, d’altra banda, esdevé un gran expositor de tapes per al client. Així es modifica el concepte de barra tradicional que antigament tenia el local.
Al davant de la cuina, la barra es converteix en una placa freda i calenta totalment integrada amb el material de recobriment de la barra.

La sensació d’amplitud es provoca amb el recobriment del paviment, que puja per la paret frontal de manera que el paviment té continuitat i l’espectador no hi veu final. Per últim, com que es tracta d’un local amb grans finestrals a través dels quals entra una gran quantitat de llum natural durant el dia, es pinta i s’intenta aconseguir tenir un conjunt visual del local el més fosc possible, de manera que ressaltin com a elements principals el plat i les tapes que es venen.

Complements destacats
Val a dir, com a novetat, que a la porta d’accés de vidre, s’hi projecten imatges, mitjançant un projector i un vinil especial. Durant el dia i la nit s’hi pot veure des de la Terrassa quasevol cosa que s’hi projecti.
A la part frontal de la barra s’hi situen unes peces especial per enmagatzemar totes les copes, iluminades per la seva part superior, donant un joc de llum-ombra en parts controlades de la barra.

Projecte: Reforma integral d’un local per reconvertir-lo en Bar-Restaurant.
Situació Passeig de Dintre núm. 48 (Blanes –Girona)
Col•laboradors:
Interiorisme: Sonia Doblas Chaves
Enginyeria: Alex Ridaura Ayats.
Superficie: 71 m²




No hay comentarios:

Publicar un comentario