30.6.15

Casa Eulàlia, CAVAA arquitectes

Fuente: CAVAA arquitectes
Fotografia: Nit Victorio



Compartimos hoy con vosotros el proyecto de reforma de una residencia en Vilanova i la Geltrú llevado a cabo por el equipo de arquitectos CAVAA arquitectes, capitaneado por Oriol Vañó Marco y Jordi Calbetó Aldomà.


L'estructura en murs de càrrega d'aquest bloc de Vilanova i la Geltrú definia inicialment un habitatge desordenat i sense jerarquies d'espais, on els recorreguts hipotecaven les estances del centre de la casa a viure tancades a un petit pati de llums i a l'escala comunitària. 

La nostra proposta incideix en l'actuació sobre el centre de la casa, obtenint un ròtula que funciona com a estudi, espai d'emmagatzematge, safareig i cuina. D'aquesta manera, la nova organització d'estances i circulacions ens ha permès ubicar dormitoris a nord i la sala d'estar a sud, obrint visuals des d'un extrem a l'altra de l'habitatge, i ordenant espais de nit i de dia a ambdós costats del nucli equipat. 

Mantenint doncs l'estructura inicial d'estances, hem fet noves portes als seus murs, minvant els espais de circulació i fent arribar la càlida llum de sud al centre de la casa. Modificacions de tancaments que s'han combinat amb petites incisions com el moble de l'entrada, el qual recula la cantonada d'un dormitori i ofereix a l'usuari les vistes al balcó i al carrer des del primer moment en les que s'accedeix a la casa. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario