22.5.15

Arquitectures empeltades, Fabra i Coats

Fuente: AxA



Hoy a les 19:30 se ha reinaugurado la exposición de la Biennal de Venecia en el espacio Fabra i Coats, que se podrá visitar hasta el próximo 31 de agosto.


‘Una revisió acurada de l’arquitectura feta els darrers cent anys ens ha de permetre aprendre d’aquells projectes que han sabut renovar l’arquitectura i dotar-la de nous horitzons. Aquesta proposta, que Catalunya va presentar a la Biennal de Venècia d’Arquitectura i que, a partir del 21 de maig es podrà veure a Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani, no és un intent de retorn al passat, ans el contrari, és una ferma voluntat de reconèixer, valorar i reformular l’especificitat de les arquitectures locals en contrast amb l’arquitectura global i franquiciada imperant els darrers anys, mostrant exemples d’una manera de fer que sap actualitzar una tradició viva, projectant-la cap al futur. 

El punt de partida d’aquest projecte, comissariat per Josep Torrents i Alegre i amb el comissariat adjunt de Guillem Carabí Bescós i Jordi Ribas Boldú, és la casa Bofarull (1913-1933), una de les obres cabdals de Josep Maria Jujol (1879-1949). En la manera de treballar de l’arquitecte tarragoní hi podem identificar una actitud que es pot resseguir en molts projectes construïts el darrer segle i que es fonamenta en un intens diàleg amb les preexistències (físiques i no), que permeten desenvolupar un projecte que inclou i barreja els elements nous i els existents, tal com l’esqueix s’empelta a l’arbre.’

No hay comentarios:

Publicar un comentario