21.2.15

Baño público, studio BASAR

Fuente: studio BASAR
Fotografía: Mirela Duculescu



Compartimos hoy con vosotros uno de los proyectos finalistas para el premio de espacio público europeo Public Space en la convocatoria del año 2012, que corresponde con la construcción de una piscina temporal y urbana llevada a cabo por el equipo de arquitectura studio BASAR para una de las vías de la ciudad de Bucarest.

Durante los tres días de un festival de verano, una calle normalmente ocupada por coches acoge una piscina hecha con palés alquilados y una lona impermeable para que los vecinos disfruten del contacto con el agua.


In the framework of Street Delivery #7 we tested a new public instrument that investigates the future of uses in the case of pedestrian streets, beyond the limits of the existing layouts, where just the window or kiosk shopping, walking in the park or consuming beer in waves are the only few models of working public spaces in the city. 

By a blockade installation we practice the possible utopia provoking a vision scale 1 to 1 over the role of the water into the community that lost continuously any capacity to generate public interaction, used in the end just for composition goals that satisfy the public eyes. 

The Public Bath was a temporary bathe place risen as a growth in the middle of a street, as a manifestation of an unlikely quotation: a swimming-pool installed in an urban context. 

Año: 2012
Superficie: 72m2
Presupuesto: 450€




No hay comentarios:

Publicar un comentario